Publicaties

Handreiking ‘Onderzoek naar sporen van slavernij en het koloniale verleden in de collectieregistratie'(2021)

Hoe ga je op zoek naar sporen van slavernij en het koloniale verleden in een collectie? Welke stappen zijn nodig en wat zijn de valkuilen? Deze handreiking is een hulpmiddel om een begin te maken met zo’n onderzoek. Het helpt je om op een andere manier naar de eigen collectie te kijken, er nieuwe betekenislagen aan toe te voegen en er andere verhalen aan te verbinden.

Deze handreiking is tot stand gekomen door de samenwerking met Hanna Pennock en Simone Vermaat (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Else Gootjes (Erfgoed Gelderland) en Guinevere Ras (Meerstemmigheid.nl)


Handreiking ‘Tussen museale en communityexpertise. Een handreiking voor de implementatie van meerstemmigheid in de museale sector.’ (2018)

Deze handreiking is in 2018 ontwikkeld voor museumprofessionals die aan de slag willen met meerstemmigheid. Om zo diversiteit, inclusiviteit en verbetering in representatie te creëren in de museale praktijk. Deze publicatie is tevens opgenomen in het dossier Diversiteit en Inclusiviteit op het platform van de Museumvereniging: Museumcontact. Klik hier voor het bijbehorende interview.

Deze publicatie bevat:

– Een quickscan meerstemmigheid
– Een stappenplan voor meerstemmigheid
– Voorbeelden uit de praktijk
– Tips and trics uit het werkveld

Bestellen

Update 29-09-2020: Wegens succes is de eerste oplage van deze publicatie uitverkocht! We streven ernaar in 2022 een nieuwe en actuele versie te lanceren. Blijf je graag geïnformeerd over de ontwikkelingen? Neem dan contact op via het Contactformulier.