Tentoonstelling Helende Kracht

Mijn eerste tentoonstelling als Junior Tentoonstellingsmaker bij het NMVW staat! Helende Kracht, te zien (t/m 5 januari 2020) in Museum Volkenkunde, gaat over wereldwijde spirituele genezingstradities. Ik ben ontzettend blij met het resultaat en de ruimte die ons projecteam kreeg om een meerstemmig geheel neer te zetten.

Voor deze tentoonstelling hebben we intensief samengewerkt met 6 ritueel specialisten: Coby Rijkers, Marco Hadjidakis, Alfred Quenum, Petra Nelstein en Marian Markelo. Ze dachten mee over het concept, de teksten en mochten ook hun eigen vitrine inrichten. Hiermee geven zij de bezoeker een persoonlijk kijkje in hun praktijk. De meerstemmigheid komt ook terug in de rest van de tentoonstelling met terugkerende quotes in elk thema.

Ondanks de onderlinge verschillen, zijn er veel overeenkomsten in hoe zij ziekte, zingeving en welzijn interpreteren. Zij vertellen over hun ervaringen en delen hun visie op het verleden, heden en de toekomst van hun community. De kunstenaars die aan bod komen hebben affiniteit met of maken onderdeel uit van specifieke gemeenschappen en tradities. (Belkys Ayón Manso, Twins Seven Seven, Option Dzikamai Nyahunzvi, Remy Jungerman, Renee Stout en vele anderen)

Je leest meer over de tentoonstelling via: https://www.volkenkunde.nl/nl/helendekracht

Dit artikel delen?:
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share